Ik ben Janneke Veekens, in 1984 geboren in Grave en daar ook opgegroeid. Sinds 2009 woon ik in Velp (gemeente Grave) met mijn vriend Geert en onze twee kinderen Ilse (2010) en Luuk (2012).

Muziek maken is altijd mijn grote hobby geweest. Sinds ik er mijn werk van heb gemaakt, is er een droom uitgekomen!

Ik was 6 jaar toen ik mijn eerste blokfluitles kreeg, en op mijn achtste ben ik begonnen op de klarinet. Ik was lid van de harmonie “Stad Grave” en kreeg les van broeder Willibrord. Na een jaar les van hem te hebben gekregen, ging ik naar muziekschool De Meander in Boxmeer. Hier kreeg ik les van Wim Romeijn en later van Colette Ermers. Op deze muziekschool behaalde ik mijn A, B, C en D diploma.

Toen ik op mijn zestiende begon aan de opleiding verzorgende, bleef muziek interessant. Ik speel(de) in verschillende orkesten: dweilorkest, harmonieorkest en van 2004 tot 2010 in het orkest van de Operette Gezellen te Oploo. Tegenwoordig maak ik graag muziek bij de Velpse blaaskapel “De Deurdouwers” waar ik ook de leerling opleid. Ook ben ik regelmatig als invallende muzikant te vinden bij verenigingen in de regio.

Toen ik 18 jaar was deed ik auditie op het conservatorium in Arnhem en Tilburg. Ik werd aangenomen en koos voor het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier kreeg ik les van Maarten Jensen. Op Artez in Arnhem heb ik workshops gevolgd bij Reinier Hoogerheide. Ik heb een geweldige tijd gehad en erg veel geleerd!

Inmiddels geef ik al zo’n 15 jaar les: eerst als hobby, maar later kon ik er mijn werk van maken. Sinds 2014 heb ik mijn eigen lespraktijk aan huis en heet ik wekelijks vele leerlingen (jong en oud) welkom om muziek te (leren) maken. Ook jij bent van harte welkom!

 

 

Een mooi artikel over hoe het allemaal begon, stond destijds in de Arena Lokaal.
Klik hier om het te lezen.