Blokfuitles (AMV)

 
De blokfluitlessen zijn individueel of in groepsverband (minimaal 4 leerlingen). De lessen zijn wekelijks en bedoeld voor leerlingen vanaf groep 3. Het gaat vooral om leuk muziek maken, dus we zullen veel leuke liedjes spelen! Ook werk ik met de methode: spelend leren. We zullen veel over de muziektheorie leren door het doen van ‘spelletjes’, dit zijn leuke educatieve spellen. De informatie wordt op deze manier beter door de leerling begrepen en opgenomen en er zijn geen lange (saaie) theoretische verhalen nodig. We gaan natuurlijk ook leren noten lezen, ritmes oefenen, hard en zacht spelen. Ook hoort er een echt optreden bij! Dan kun je laten horen wat je allemaal hebt geleerd.

Klarinet-, saxofoon- en dwarsfluitlessen

Afbeeldingsresultaat voor saxophone vector png
Deze lessen zijn individueel en vinden plaats in Velp (Noord Brabant) in onze eigen praktijkruimte. Voor verenigingen geef ik ook op andere locaties les. Graag wil ik van je weten wat je doel is, daar gaan we dan naartoe werken. Ik leer je mooie tonen blazen en leuke liedjes spelen. Ook gaan we toonladders blazen! Als basis gebruik ik de methode ‘horen, lezen, spelen’, hier zit een CD bij waardoor het studeren makkelijker gaat. Voor volwassenen kan ik soms afwijken naar een ander boek. Naast het basis boek zal ik samen met de leerling een ander boek zoeken, wat de leerling leuk vindt. Zijn er onderdelen wat lastig? Dan krijg je daar extra oefeningen voor mee. Iedere leerling is uniek, dus dat zijn jouw muzieklessen ook! Muziek maken is leuk, daarom staat plezier bij mijn lessen voorop! In onze Muziekpraktijk maken we gebruik van de app Earz. Met deze app kun je spelenderwijs thuis theorie oefenen, al vanaf les 1! Heb je ergens wat meer moeite mee? Dan kan de docent een op maat gemaakte oefening voor je in de app zetten. Ben je bijna aan een examen toe? Dan nemen we via deze app een oefenexamen af.

Muzieklessen in het basisonderwijs

Inmiddels heb ik op verschillende scholen muziekonderwijs mogen geven, ook staan er voor het nieuwe jaar leuke projecten op de planning.
  • januari en mei 2020 Muziekles, basisschool De Sprankel te Grave. Dankzij stichting doejemee.nl
  • 2019 Muziekles/workshops muziek, basisschool De Sprankel te Grave. Dankzij stichting doejemee.nl
  • 2018/2019 blokfluitles in groepsverband, basisschool St. Jozef en BSO Onder de Boompjes. Namens Blaaskapel “De Deurdouwers” Velp
  • 2017 en 2018 – Music Kids, basisschool ’t Schrijvertje Herpen Namens Brassband St. Hubertus te Herpen
  • 2016/2017 – Project “Impuls muziek”, workshops saxonette, basisschool Afferden en Deest Namens SPOM i.s.m. Fanfare Eendracht Afferden
  • 2016 – Blokfluitles, basisschool St. Jozef Velp, groep 3-4 Namens blaaskapel De Deurdouwers uit Velp
  • 2016 – Music Kids, basisschool ’t Schrijvertje Herpen Namens Brassband St.Hubertus uit Herpen
  • 2015 – Windkracht 6, basisschool St. Jozef Velp Namens Blaaskapel De Deurdouwers uit Velp
  • 2014 – Kennismaking met muziek, basisschool Overloon Namens Muziekschool MusicFun
  • 2014 – Windkracht 6, basisschool de Kreek’l Reek Namens Muziekvereniging Semper Crescendo uit Reek
Bent u als vereniging of basisschool ook geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op.